Sotu The Traveller - Eunice EP

AMSTERDAM, 9 oktober - Vandaag presenteert het MC Theater en de Amsterdamse producer Sotu The Traveller de Eunice EP, een mini album geïnspireerd door het leven van de legendarische zangeres Nina Simone. De EP is vanaf vandaag gratis te downloaden op Bandcamp en Soundcloud. De single 'Black Smoke' is via MC's 22tracks Channel te beluisteren en te bezichtigen op YouTube en Vimeo.

Nina Simone
Na het zien van de muzikale theatervoorstelling  'Nina Simone (A)Live' in het MC Theater (Amsterdam) - over het leven van de befaamde zangeres - kreeg muzikant Sotu The Traveller zin om nieuwe muziek te produceren. Deze inspiratie resulteerde in nieuw werk, de zeven tracks tellende 'Eunice EP'. Sotu over het project: 'Nina Simone's vaak aanwezige moody vibe past goed bij mijn muziek, daarom was het leuk om dit te doen. Ik ben een groot fan van haar werk. Vooral de melancholie in haar tracks in combinatie met haar politiek en sociaal engagement. Plus het was een hele toffe voorstelling!'

De Eunice EP is niet te letterlijk genomen. Zo zijn er geen Nina samples of remakes van nummers, maar is er eigen materiaal gemaakt en voor de release geselecteerd op de specifieke vibe die Sotu al eerder aanhaalde. Naast de originele tracks staan er ook remixen van Julien Mier en Saux op de plaat.

Sotu the Traveller is een Turks/Nederlandse producer, woonachtig in Haarlem. De afgelopen jaren heeft hij een grote hoeveelheid muziek gemaakt en uitgebracht, waaronder zijn debuut Daydreams EP (Appletree Records, 2007), zijn solo album Left (en de bijbehordende HourGlass EP met remixes) uit 2010, en in september van dit jaar nog zijn samenwerking met Sense (van 'The Q4'), de Rise & Shine 10” op het Amerikaanse BeatsBroke label. Hij remixte artiesten als Ntjamrosie, Giovanca, Perquisite en Tom Trago, draaide in vele clubs en op vele festivals in binnen- en buitenland, en maakte mixes voor o.a. DJBroadcast en Red Bull Music Academy. Zijn muziek is ook te horen op vele compilatie-albums, waaronder Gilles Peterson's 'Brownswood Bubblers' en de '22Beats' compilatie van 22Tracks.

Video
De artwork van de EP is gemaakt door Brian Elstak (LFMC). Bekijk ook de door fotograaf Atlynn Vrolijk (LFMC) gemaakte videoclip van het nummer 'Black Smoke' afkomstig van de EP hier op YouTube en Vimeo.Download de tape gratis via Sotu's Bandcamp of Soundcloud pagina.

Eunice EP tracklist
1. Release & Rewind ft. Ninthe
2. Return
3. Black Smoke ft. Ninthe
4. B/W
5. Twelve
6. Release & Rewind ft. Ninthe (Saux remix)
7. Black Smoke ft. Ninthe (Julien Mier remix)


Reacties


Plaats hier jouw reactie...