Roffest 2009

Na lang wachten was het dan eindelijk zover. De tweede editie van Roffest. Met een line-up van allemaal artiesten die het afgelopen hiphopjaar dominant aanwezig waren in het nieuws kon het eigenlijk niet mis gaan. In de week voor Roffest werd ook nog eens Fresku aan de line-up toegevoegd. Een mooie dag met veel beter weer dan het jaar ervoor stond voor ons voor de boeg. Toen kwamen we op Utrecht Centraal en het was wachten op de bus. Helaas zouden de helpers van de organisatie flink te laat komen waardoor we op een gegeven moment met een man of 80 aan het wachten waren, en later vrolijk in de bus stonden/zaten.


Uiteindelijk toch nog op tijd voor de eerste show van het festival, van Fresku. Het publiek was al flink gegroeid en ondanks dat Fresku de opener van het festival was, was het publiek al aardig los. Het zonnetje begon door te breken, het bier werd geschonken en gedronken en, niet onbelangrijk, de sfeer zat er al meteen in.


Vervolgens was het de beurt aan het hiphoptalent Fotosynthese. Met een solide show laat hij zien dat hij ondanks zijn 15 jarige leeftijd al zijn mannetje staat onstage.


Na een korte onderbreking begonnen M.O. & Brakko op de hiphopstage aan hun show terwijl C-Mon en Kypski op de main stage het festivalpubliek met een show verblijden. In de SKILLS ARENA werden de gekste capriolen uitgehaald door de verschillende B-Boys.


Uit Nijmegen was Zo Moeilijk naar het centrum van het land gekomen om de Nijmeegse Modo ten gehore te brengen aan het Utrechtse publiek. Terwijl Salah Edin hierna de hiphopstage overnam, was GMB op de main stage bezig om het publiek met zijn muziek te verwennen.


En toen was het even over met de gezelligheid. De haat kwam naar boven aangevoerd door Steen die met zijn unieke performance het publiek weer even wakker schudde. En alsof hij dat alleen niet voldoende goed kan, kwam Spinal ook nog even om allemaal gal te spugen.


En als je dan alleen maar duisternis hebt, dan kan Zwart Licht mooi zijn. En op het moment dat Zwart Licht op de hiphopstage stond gaf Leeroy een show op de main stage.


Met de duisternis die niet lang meer op zich liet wachten was het dan tijd voor Jiggy Djé om zijn kunsten ten toon te spreiden. En met zo'n beetje het grootste publiek trok de Keyser Punchline samen met de Arkboys erop uit om een keiharde show neer te zetten, waarbij materiaal van Kohfie Konnect, Noah's Ark en de Ark de Triomf langs kwam.


Als afsluiter stond op de main stage Kyteman's hiphoporkest. En zowel plaatjes als filmpjes kunnen niet beschrijven wat een energie er op het moment van optreden van het podium af kwam.


Al met al kunnen we stellen dat Habek! een goed festival heeft neergezet. De bussen kunnen nog een flinke verbetering gebruiken, maar verder waren er geen problemen. De sfeer was goed, de optredens waren goed, alleen het eten had iets meer mogen zijn. Kortom, op naar volgend jaar!

De overige foto's zijn hier te bekijken. De filmpjes zijn hieronder te bekijken:


Reacties


Plaats hier jouw reactie...