Faberyayo’s ode aan de liefde

BAARN- Een van de meest productieve rappers in de scene is terug met een ode aan zijn vriendin, Coco. Na albums met de Jeugd, Le Le en mixtapes Het Grote Gedoe en Head Banger Boogie is dit de eerste officiële solo release van Faberyayo. Een album met liedjes over zijn vriendin geheel geproduceerd door Benny Sings. Op Het Grote Gedoe heb je al een voorproefje van deze samenwerking kunnen horen op het nummer Solonaise. Het album verschijnt 15 juni. 

Coco is een verrassende plaat geworden. Niet alleen vanwege de stilte rondom het project en de plotselinge release, ook vanwege de producties en thematiek. “De plaat is een ode aan de liefde, aan mijn meisje en de huiselijkheid”, vertelt Pepijn Lanen aan 3VOOR12. De eerste single Een Echte verhaalt over het feit dat zijn meisje bij hem is ingetrokken ‘met al haar prinsessenjurken’. Geen brag ‘n boost op Coco, maar liedjes over zijn kat, over restjesdag en heimwee naar huis, met vrolijke en ‘kleine’ producties. Een conceptplaat? “Ja, zo kun je het noemen, maar niet zoals Histoire de Melody Nelson van Serge Gainsbourg. Dat is toch echt van een andere orde.” 

Op deze plaat staan uitsluitend producties van Benny Sings (echte naam: Tim van Berkenstijn) bekend als solo-artiest en als producer van onder meer Giovanca en Wouter Hamel. Faberyayo is al lang fan van Berkestijn's producties. “Hij heeft een heel eigen geluid. Ik ben geen producer dus aanwijzingen of verzoekjes gaan hooguit in de vorm van een track die ik laat horen of een iets snellere beat. Vervolgens wordt het alsnog iets heel anders. Ik liet hem A$AP Rocky’s Peso horen, ik wilde ook iets dromerigs met een harde beat, dan wordt het uiteindelijk iets heel anders, maar wel goed.” Op Coco zingt Faberyayo meer dan ooit, iets waar hij zich niet zo druk over maakt. “Ik ben niet de beste zanger, dat weet ik best. Maar bij deze thematiek en producties hoeft dat voor mij ook niet. Het mag een beetje breekbaar zijn.”

Faberyayo is van plan om een aantal optredens rond Coco te doen. "Ik wil zeker een aantal leuke dingen doen, maar het is wel een heel persoonlijk en intiem album, ik denk niet dat er een gigantische tour omheen moet komen. Eens kijken hoe de reacties zijn."


Reacties


Plaats hier jouw reactie...