Kraantje Pappie - CRANE

Nadat de storm is gaan liggen was het voor Rapubliek eindelijk tijd om het album van Kraantje Pappie, getiteld CRANE, te recenseren. Op dit 15 tracks tellende album zijn alle producties verzorgd door de mannen van Noisia. Verder krijgt Kraantje Pappie nog hulp van Wenki op de track "Het is Over".

Hetgeen wat bij Kraantje Pappie vaak voor de verbeelding spreekt zijn zijn energieke optredens met dito beats. Met de track "Waar is Kraan" is er meteen een goede indruk van het album en waartoe Kraantje Pappie in staat is. Een typische track die onstage beter tot zijn recht komt. De beats van Noisia maken dit album tot een unieke plaat. Tel daar de energie van Kraantje bij op en je hebt CRANE. Dat Kraantje Pappie niet alleen feesten betekent, laat hij horen op "Wat nou als het lukt", waarin hij zijn moeder toezingt. Dat de combinatie met Noisia niet altijd goed uitpakt blijkt wel op "Beter Samen". De beat stoort enorm waardoor het verhaal van Kraantje Pappie niet goed uitkomt. Op "Barkeeper" is Kraantje vervolgens wel weer in vorm en pakt hij de beat aan voor misschien wel de meest aparte flow van het album.

Een unieke plaat die geluisterd moet worden met de stereo op de maximale volume. Dan komt de plaat het beste tot zijn recht. Verwacht geen rustige plaat. Kraantje Pappie is een energieke jongen en die energie stopt hij ook in zijn tracks. Hierdoor zijn de optredens uniek, maar komt die energie soms niet altijd tot zijn recht op het album. Verwacht op het album geen diepgang, maar 15 tracks lang feesten.

Tracklist:
01. Intro
02. Waar is Kraan?
03. Hoop Nu
04. Wat nou als het lukt
05. Ze Volgen
06. Beter Samen
07. Blitzkikker
08. Barkeeper
09. Zijn rug stinkt
10. Bootycall
11. Goed Fout
12. Het is over ft. Wenki
13. Crane
14. Van God los
15. Onderweg


Reacties


Plaats hier jouw reactie...