The Kyteman Orchestra

In 2009 schreef Kyteman geschiedenis met zijn debuut getiteld "The Hermit Sessions". Een groots soloproject wat uiteindelijk zijn grootsheid live ongeevenaard maakte. Na een album genaamd Kytecrash met Erik Vloeimans heeft Kyteman nu een nieuw album met zijn orkest gemaakt, getiteld The Kyteman Orchestra. Op dit 12 tracks tellende album wordt Kyteman bijgestaan door zijn (hiphop)orkest en Pax, Reazun en Blaxtar.

Dat dit album veel verwachtingen zou scheppen was op voorhand bekend. Met het reeds uitgebrachte "The Mushroom Cloud" laat Kyteman meteen horen waar hij samen met het orkest tot in staat is. Een machtig bombastisch nummer waarin de raps van Pax zeer goed tot zijn recht komen. Wat verder opvalt is dat de nummers niet zo zeer gericht zijn op een muziekrichting, maar meer op datgene waar Kyteman, samen met het orkest, het koor en de rappers tot in staat zijn. Dit zorgt er voor dat je, voor je het door hebt, meer dan 6 minuten naar een schitterend vloeiend arrangement vol blazers, drums en lyrics zit te luisteren, zoals op "While I was away". Elk afzonderlijke nummer lijkt een ander verhaal te vertellen welke perfect past in een film. Elke track zou een aparte recensie verdienen, maar daarvoor zul je zelf het album moeten aanschaffen. Verwacht bij dit album geen standaard hiphopalbum. Het geluid van dit album is veel minder richting hiphop en meer universeel. Voor degenen die een album willen welke enkel het hiphopgeluid heeft, zullen met dit album bedrogen uitkomen. Dit album is veel meer dan enkel hiphop.

Dit album is wederom een parel van Kyteman. Er lijkt geen maat te staan op de creativiteit en combinatie binnen de arrangementen van Kyteman. In een kort videointerview vertelde Kyteman dat dit album niet perfect is, maar het beste wat ze op dit moment kunnen. Kyteman laat met dit album wel zien dat hij uniek is en keer op keer kwaliteit levert met daarbij een combinatie van muziekstijlen die je zelden bij elkaar hoort, zonder dat invloeden door elkaar worden ondergesneeuwd. Een schitterend bombastisch album, waarbij de cd slechts een impressie lijkt te geven van datgene waar het orkest live tot in staat is.

Tracklist:
 
1. Intro
2. While I Was Away 
3. Truth Or Dare 
4. Angry At The World 
5. Long Lost Friend 
6. Preaching To The Choir 
7. 7/8 
8. The Void 
9. The Mushroom Cloud 
10. The Ballad 
11. On S'en Fout 
12. Day One


Reacties


Plaats hier jouw reactie...