Adje wil Dingems in april droppen

Drie mixtapes, daar blijft het bij voor Adje, want het is tijd voor de volgende stap. En die stap is Dingems, een EP met producer Reverse die het duo eigenlijk geen EP wil noemen. “Hij komt eraan, we zijn er hard mee aan het werk en het is de bedoeling dat het eind april uitkomt. Het worden acht of negen tracks”, zegt Adje. “Het heeft nog geen benaming, we zitten erover te denken om het een eighttrack te noemen.”

Dingems wordt “echt een plaat van Reverse en Adje”, en wel eentje waarmee ze de clubs willen bestormen. “Het is gewoon toffe muziek”, vertelt de rapper. “Ik denk dat veel dj’s die in de clubs draaien het lekker gaan vinden. De track ‘New Shit’, dat is een beetje het geluid van Dingems. Het is een nieuw geluid, het klinkt niet als de rest.” Wat volgens Adje te danken is aan de muzikale klik die Reverse en hij hebben. “De beats die ik kies bij Reverse zijn nooit wat anderen kiezen, ik hoor er iets in dat anderen niet horen. Dingen die Reverse voor de grap maakt, daarin herken ik zijn genialiteit. Wat mij betreft is Reverse echt de beste producer van de wereld.” Dus ook op het album dat na Dingems zal uitkomen zijn alleen beats van Reverse te horen. “Dat wordt wel een intensief proces”, zegt Adje. “Het is de bedoeling dat het een van de betere albums van 2012 gaat worden.”

Drie mixtapes dus, een soort van EP en daarna een album, het is een traject dat Adjeniet zomaar wil doorlopen. “Dat het drie mixtapes moesten worden, daarvoor heb ik me een beetje laten inspireren door Lil Wayne, die deed dat met Dedication. Ik ben geen Lil Wayne, maar qua productiviteit en kwaliteit wil ik dat zijn voor Nederland. Niet om stoer te doen, maar ik denk dat ik de enige ben die zoveel werk stopt in zijn muziek. Ik ben gewoon een harde werker, ik heb het afgelopen jaar zeker 300 dingen gemaakt en je gaat steeds meer trademarks horen. Je moet jezelf ontwikkelen, maar hier in Nederland zijn mensen gewoon lui. Ik heb gekeken naar patronen, en het patroon bij succes is vaak hard werken.”

Dat harde werken doet Adje niet alleen voor zichzelf, ook heeft hij metStreetKnowledge een label waarop hij andere talenten een podium biedt. “Ik wil een van de betere labels zijn hier in Nederland”, zegt hij over zijn ambities daarmee. “Ik denk dat ik dat op dit moment nog niet ben, omdat ik nog veel te leren heb, maar ik heb wel het meeste talent in huis. Cho is upcoming, ik heb de 16-jarige young boy Idaly en er zijn nog een paar mensen waarmee ik in onderhandeling ben. Ik denk dat wij verfrissender zijn, dat durf ik best hardop te zeggen.”

Nadat Noah’s Ark is opgeklommen tot een partner van Top Notch en Hef bij Punaaangaf met Team Vieze een grote speler te willen worden, geeft Adje dus ook al aan de concurrentie aan te willen gaan. “Ik denk zeker dat de tijd daarvoor rijp is”, zegt hij. “Er zijn nu artiesten die goed genoeg zijn om met elkaar te concurreren. Je had eerst Opgezwolle en de boys uit Rotterdam, en niemand kon daarmee focken. Maar nu heb je uit alle hoeken verschillende types mc’s die met elkaar kunnen battelen. Daardoor wordt het ook weer moeilijker voor de gasten die al langer meedraaien.” Hoe dat komt? “Door de mogelijkheden”, reageert Adje. “Een mic en een laptop is genoeg, ook voor een video is een camera en een laptop genoeg.” Wel vindt hij dat er behoefte is aan meer creativiteit. “Veel shit gaat op elkaar lijken omdat ze elkaar na gaan doen. Dat is een beetje jammer, maar dat groeit er ook wel uit. Ik denk dat de scene op een goeie plek staat, alleen is de uitdaging dat je extra creatief moet zijn. En dat is tof, dat maakt de muziek mooier. De radio draait ons toch niet, dus draait het om goeie muziek. En ik hoop dat ik daar in ieder geval een bijdrage aan kan leveren.”


Reacties


Plaats hier jouw reactie...